Fii alături de noi în campania “De la informaţie la parteneriat”.

Asociaţia Institutul Român de Training are plăcerea de a anunţa lansarea campaniei de informare cu privire la beneficiile utilizării eficiente a legilor accesului la informaţie şi transparentei decizionale. Campania se desfăşoară în cadrul proiectului „De la informaţie la parteneriat” – Formare pentru întărirea capacităţii de monitorizare şi participare la procesul decizional, care se derulează în perioada septembrie 2009 – decembrie 2010.

Forma oficială a comunicatului poate fi citită aici.

În prima etapă a companiei ne dorim să aflăm ce ştii şi ce ai dori să afli despre instrumentele pe care aceste două legi ţi le pun la dispoziţie şi cu ajutorul cărora poţi afla, influenţa şi contribui la legislaţia care te influenţează sau îi influenţează pe cei pe care îi reprezinţi. Pentru asta, avem nevoie de 5 minute din timpul tău, în care te rugăm să completezi chestionarul nostru accesând www.chestionar.info. Îţi mulţumim!

În următoarele etape ale campaniei ne propunem să îţi transmitem informaţiile de care ai nevoie pentru a putea beneficia activ de aceste instrumente. Vei putea primi mesajele noastre pe email, pe telefonul mobil sau vei putea vizita pagina noastră de internet pentru a le citi şi vizualiza. Tu alegi varianta care se potriveşte cel mai bine cu nevoile tale. Pe parcursul campaniei vei primi informaţii şi despre programul de formare care se va desfăşura în cadrul proiectului. Campania se va finaliza cu un alt chestionar, pe care te vom ruga să îl completezi în câteva minute pentru a putea vedea impactul pe care mesajele noastre l-au avut.

Ce spui? Vrei să iei parte la campania noastră? Completează chestionarul accesând www.chestionar.info.

Dacă vrei să susţii această campanie, te rugăm să postezi linkul www.transparenta.info pe pagina ta de Facebook, pe twitter, pe blogul tau şi să îţi inviţi cunoscuţii să afle mai multe despre proiect.



Proiectul „De la informaţie la parteneriat” – Formare pentru întărirea capacităţii de monitorizare şi participare la procesul decizional îşi propune instruirea reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale şi partenerilor sociali în domeniul aplicării legislaţiei privind accesul la informaţiile de interes public (Legea nr.544/2001) şi transparenţei decizionale în administraţia publică (Legea nr.52/2003), cu scopul de a se putea dezvolta ca puternici parteneri de dialog pentru instituţiile publice.

Grupurile ţintă cărora li se adresează acest proiect sunt organizaţii neguvernamentale, parteneri sociali şi Comitete Sectoriale, entităţi care îndeplinesc funcţii importante de negociere şi reprezentare a intereselor în societate, precum şi de promovare a coeziunii sociale. Pentru îndeplinirea acestor funcţii, capacitatea de a avea acces şi de a utiliza informaţii de interes public, precum şi cea de a participa la, şi de a influenţa procesul decizional, joacă un rol esenţial.

Proiectul „De la informaţie la parteneriat” – Formare pentru întărirea capacităţii de monitorizare şi participare la procesul decizional este co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3. „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.3. „Dezvoltarea parteneriatelor şi încurajarea iniţiativelor partenerilor sociali şi societăţii civile”, Apelul de propuneri 41.



Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la:
Institutul Român de Training
Adresa: Splaiul Unirii nr. 4, Bl. B3, Tronson II, Et. 1, Apt. 1, Sector 4, Bucureşti 040031
Tel./Fax: 021-3116855, 3116858
Persoană de contact:
Letiţia Bâtfoi, Manager de proiect
E-mail: letitia.batfoi@transparenta.info


Despre POS DRU:
Statele Membre şi regiunile Uniunii Europene au acces la finanţare din Fondul Social European (FSE) în cadrul unei perioade de programare de şapte ani. Actualul exerciţiu de programare se desfăşoară pe perioada 2007-2013.
Pentru a beneficia de asistenţa FSE, Statele Membre elaborează programe operaţionale care sunt implementate de actori socio-economici, precum instituţii de învăţământ, furnizori de formare profesională, IMM-uri, camere de comerţ şi industrie, parteneri sociali, ONG-uri, instituţii publice, autorităţi locale etc.
Obiectivul general al POS DRU îl constituie dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii acestuia, prin conectarea educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii şi asigurarea participării crescute pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă, pentru 1.650.000 de persoane.

Obiective specifice ale POS DRU sunt:
• Promovarea educaţiei şi formării iniţiale şi continue de calitate, inclusiv a învăţământului superior şi cercetării;
• Promovarea culturii antreprenoriale şi creşterea calităţii şi productivităţii muncii
• Facilitarea accesului tinerilor pe piaţa muncii;
• Dezvoltarea unei pieţe a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă;
• Promovarea (re)inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor inactive, inclusiv în mediul rural;
• Îmbunătăţirea Serviciului Public de Ocupare;
• Facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la educaţie şi pe piaţa muncii.