Consultări locale: Modalități de abordare a educației nonformale în companiile din România

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, in parteneriat cu Asociatia Institutul Roman de Training, organizeaza marti, 26 iunie (orele 10.00 – 13.00), si miercuri, 27 iunie (orele 10.00 – 13.00), doua consultari dedicate rolului educatiei nonformale si al voluntariatului in companile din Romania.
La aceste consultari  sunt invitati sa participe traineri, recruiteri si manageri de resurse umane din cadrul companiilor. Atfel,  se doreste crearea unui context in care 20 de traineri, respectiv 20 de recruiteri si manageri de resurse umane  sa isi impartaseasca experienta in educatia nonformala. In functie de rolul in organizatie, invitam persoanele interesate sa se inscrie la una dintre consultari sau la ambele.

1. Consultarea “Educatia nonformala – instrument de Learning and Development in companii” este dedicata trainerilor (din companii, firme de training si consultanta) si urmareste impartasirea experientelor cu privire la:

  • inovatia in training prin introducerea unor metode si procese noi de educatie nonformala;
  • surse de informare si diseminare a acestor metode in companii;
  • felul in care sistemele de training din companii sprijina invatarea pe tot parcursul vietii pentru angajati;
  • elemente de calitate in training.

Consultarea va fi organizata marti, 26 iunie, intre orele 10.00 si 13.00, la Orange Concept Store (Calea Victoriei nr. 41).Va puteti inscrie pana sambata 16 iunie, completand formularul disponibil aici. Participantii selectati vor primi un e-mail de confirmare cel tarziu marti, 19 iunie. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa de e-mail: adriana.popescu@fdsc.ro, telefon: 0758231014.

2. Consultarea “Competente dobandite prin educatie nonformala si voluntariat” este dedicata recruiterilor si persoanelor implicate in managementul resurselor umane (din companii, firme de recrutare) si urmareste impartasirea experientelor cu privire la:

  • compententele dobandite de angajati prin educatie nonformala si voluntariat;
  • procesul de recrutare si evaluarea candidatilor in ceea ce priveste competentele dobandite in cadrul organizatiilor neguvernamentale;
  • beneficiile implicarii angajatilor in activitati de educatie nonformala si voluntariat.

Consultarea va fi organizata miercuri, 27 iunie, intre orele 10.00 si 13.00, la Orange Concept Store.Va puteti inscrie pana sambata 16 iunie, completand formularul disponibil aici. Participantii selectati vor primi un e-mail de confirmare cel tarziu marti, 19 iunie. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la adresa de e-mail: adriana.popescu@fdsc.ro, telefon: 0758231014.

Cele doua consultari dedicate companiilor sunt precedate de 8 consultari regionale la care au participat peste 180 de practicieni in educatia nonformala. Rezultatele acestora vor fi diseminate la nivel national in cadrul unui raport de cercetare care va oferi informatii cu privire la rolul, practicile si beneficiile educatiei nonformale in Romania anului 2012.

Aceste evenimente sunt organizate in cadrul proiectului N.O.N.F.O.R.M.A.L., implementat de catre Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile impreuna cu partenerii sai Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Institutul de Stiinte ale Educatiei, si finantat de Comisia Europeana prin Programul Invatare pe toata Durata Vietii.