Comunități de practică și învățare, 4 iunie 2016

COMUNITĂȚI DE PRACTICĂ ȘI ÎNVĂȚARE

COMUNITĂȚI DE PRACTICĂ ȘI ÎNVĂȚARE

4 iunie 2016, București

O comunitate este un grup de oameni care împărtășesc o preocupare sau o pasiune pentru ceva ce fac și care învață împreună cum să-l facă mai bine  pe măsură ce interacționează în mod regulat cu alți membri ai grupului (Etienne Wenger-Trayner).

Crearea unei comunități de învățare și practică include câteva elemente în absența cărora vorbim mai degrabă de rețele, grupuri, echipe, triburi, grupuri de prieteni sau alte forme de organizare.

Arhitectura sau designul de comunitate creează un ritm și o evoluție constantă a comunității, include realitatea că o comunitate este un organism viu care se modifică constant, fiind influențată de evenimente precum: membri noi, rotația gazdelor, formatul evenimentelor, modificarea spațiului fizic al comunității, forma de finanțare a comunității,  plecarea unor membri, metodele utilizate în organizarea evenimentelor de comunitate, schimbarea intereselor membrilor.

TrainingCafeCoP

Te invităm pe 4 iunie să descoperi:

  • ce sunt comunitățile de practică și învățare și cum funcționează o astfel de comunitate.
  • cum faci designul unei comunități astfel încât să fie comunitate și nu rețea, trib, grup, echipă sau gașcă :)
  • cum să aplici principalele lucruri care fac o comunitate să funcționeze și să reziste în timp
  • cum să eviți principalele greșeli care duc la eșecul unor inițiative de a crea comunități
  • cum se poate învăța în comunitate: instrumente, metode și procese de facilitare a învățării în comunitate
  • și mai ales să explorezi un spațiu în care să (re)creezi piesele de design pentru o comunitate în domeniul care te interesează și să găsești resurse pentru a începe sau a continua.

Atelierul include elemente de teorie, exemple (bazate pe lucrul cu mai multe comunități din România), exerciții practice, întrebări/reflecție, co-creere, utilizând metode în principal din Art of Hosting, coaching de grup și facilitare grafică.

Programul este 10.00-18.00, include o pauză de prânz pe care o vom petrece împreună, ca parte a experienței de învățare. 

Diana Ghinda TCDiana Ghindă, 36 de ani din care ultimii 7 foarte conectați cu învățarea în comunitate. Sunt gazda comunității Training Café și membru în alte câteva comunități de învățare. Cred în faptul că orice se poate învăța și că învățarea e o călătorie pentru toată viața.

Co-fondator Institutul Român de Training (2002), inițiator și gazdă în comunitatea Training Café (2009-2016), membru fondator și gazdă în comunitatea roPot & Impact Hub Bucharest (2009-2011), co-fondator și gazdă în comunitatea Restart în Educație (2013-2014), gazdă a cursului Community Building la Universitatea Alternativă (2013-2014).

Mai multe formări de bază și avansate în training și facilitare (2000-2016), Art of Hosting (2009-2014), coaching (Metasysteme 2011) și facilitare grafică, dar mai ales multă practică în domeniul comunităților: peste 250 de evenimente organizate doar cu comunitatea Training Café.

Evenimente în același domeniu organizate pentru: incubator107 (2013), CeRe, Universitatea Alternativă (2013-2014), Training Café (2014 , 2015 , 2016), Teach for Romania (2015 și 2016).

 

Prețul include materialele și logistica pentru training, pauzele de cafea și masa de prânz:

  • 396 lei pentru înscrierea și plata până la data de 12 mai 2016
  • 440 lei pentru înscrierea și plata în perioada 13 mai – 4 iunie 2016

Reduceri disponibile pentru membrii comunității Training Cafe și comunitatea absolvenților programului Train the Trainers @ Institutul Român de Training & TC. Dacă ai urmat programul Train the Trainers cu noi întreabă despre reducerile pentru absolvenți.

Înscrie-te prin e-mail la diana.ghinda@irt.ro sau la telefon 0726.38.77.37

Înscrie-te la training în 10 secunde:

Doresc sa platesc ca:

Îți promitem că vom utiliza datele date în mod responsabil.
Asociaţia Institutul Român de Training este procesator de date personale, înregistrat la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu nr. 15186.